Holdnaptár

Aktuális Holdfázis

Hold a Bika


crescent moon buttonBika sign glyph symbol

Ma a Hold a Bika jegyén halad keresztül. Mire vársz, egyél valami finomat. És ne feledd repetázni mindig lehet.

A holdnaptár egy igen hasznos eszköz, akkor, ha kicsit mélyebben szeretnék látni a minket érő erőket. Már ősidőkben is megfigyelték, hogy a hold bizonyos változásai, periódusai hatással van az életünkre. Ha Te is nyomon szeretnéd követni, hogy a hold éppen merre jár, akkor, a bal oldali táblázatból megtudhatod. Lejjebb pedig megtalálod azokat az erőket, amik az adott holdfázisban hatnak. Segítségével jobban megtervezheted az életedet és számos látszólag nem érthető eseményre kaphatsz választ általa. Bizonyára észrevetted, hogy a Holdnaptárban nem minden nap szerepel. Ennek az az oka, hogy csak azok a napok vannak feltüntetve, ahol másik jegybe lép a hold. Így ha egy napot nem találsz, akkor az azt megelőző dátumnál szereplő csillagjegyben található épen a Hold.

Holdnaptár 2016

Április

Április 1 ♑ Bak
Április 2 ♒ Vízöntő
Április 4 ♓ Halak
Április 7 ♈ Kos Újhold
Április 8 ♉ Bika Növő hold
Április 10 ♊ Ikrek
Április 12 ♋ Rák
Április 15 ♌ Oroszlán
Április 17 ♍ Szűz
Április 19 ♎ Mérleg
Április 21 ♎ Mérleg Telihold
Április 22 ♏ Skorpió Fogyó hold
Április 25 ♐ Nyilas
Április 27 ♑ Bak
Április 29 ♒ Vízöntő

2016

Március 1 ♐ Nyilas
Március 3 ♑ Bak
Március 6 ♒ Vízöntő
Március 8 ♓ Halak Újhold
Március 10 ♈ Kos Növő hold
Március 12 ♉ Bika
Március 14 ♊ Ikrek
Március 16 ♋ Rák
Március 18 ♌ Oroszlán
Március 21 ♍ Szűz
Március 23 ♎ Libra Telihold
Március 26 ♏ Skorpió Fogyó hold
Március 28 ♐ Nyilas
Március 31 ♑ Bak

2016

Február 1 ♏ Skorpió
Február 3 ♐ Nyilas
Február 5 ♑ Bak
Február 7 ♒ Vízöntő
Február 8 ♒ Vízöntő Újhold
Február 9 ♓ Halak Növő hold
Február 11 ♈ Kos
Február 13 ♉ Bika
Február 15 ♉ Taurus
Február 16 ♊ Gemini
Február 18 ♋ Rák
Február 20 ♌ Oroszlán
Február 22 ♌ Oroszlán Telihold
Február 23 ♍ Szűz Fogyó hold
Február 25 ♎ Mérleg
Február 27 ♏ Skorpió

2016

Január 1 ♎ Mérleg Fogyóhold
Január 4 ♏ Skorpió
Január 6 ♐ Nyilas
Január 9 ♑ Bak Újhold
Január 11 ♒ Vízöntő Növő hold
Január 13 ♓ Halak
Január 15 ♈ Kos
Január 17 ♉ Bika
Január 19 ♊ Ikrek
Január 22 ♋ Rák
Január 24 ♌ Oroszlán Telihold
Január 26 ♍ Szűz Fogyó hold
Január 29 ♎ Mérleg
Január 31 ♏ Skorpió

Hold a kosban

Amikor a Hold a Kosban jár feltöltődünk energiával, aminek a következtében energikussá, lendületessé válunk. Ebben a tettre kész helyzetben gyakran cselekedhetünk meggondolatlanul és türelmetlenné válhatunk, ha a dolgok nem mi szánk íze szerint alakulnak. Apró cseprő dolgokat könnyen elintézhetünk, azonban a hosszútávú tervek, amik nem járnak azonnal sikerrel bosszanthatnak. Ez a felfokozott tüzes hangulat az életünk minden területére rányomja a bélyegét. Sértődékenyebbek, lobbanékonyabbak lehetünk és gyakran alakulhatnak ki parázsviták. Előnyös ha ezekben az időszakokban olyan elfoglaltságot keresünk magunknak, ahol tüzes energiáinkat könnyen levezethetjük. Azonban célszerű a nagyfokú precizitást igénylő ügyeket mellőzni. A pénzügyek területén sem árt óvatosnak lenni ezekben az időkben.

Hold a Bikában

Az energikus Kos után egy kis lassulást hoz a Bika jegyében lévő Hold. Ebben az időszakban inkább a semmittevés a lustálkodás veszi át a főszerepet. Nyugalomra, kiegyensúlyozott életre vágyunk, ahol a napi rutin feladatok mellett mást nagyon nem kell csinálni. Élvezzük és igényeljük, hogy a partnerünk figyeljen ránk egy kicsit kényeztessen. Nincs is ilyenkor jobb egy jó masszásnál, vagy egy kis összebújásnál. Kicsit bezárkózunk a világ elől nem érdekelnek az új dolgok, ismeretek. A ház körüli munkák elvégzésére kitűnő időszak az amikor a hold a bika jegyében jár. Az anyagi ügyeket is érdemes ilyenkor kicsit felülvizsgálni, új költségvetést készíteni, vagy valamilyen új befektetés után nézni.

Hold az Ikrekben

Az Ikrekben utazó Hold idején könnyedebbé, és olykor kissé meggondolatlanabbá válhatunk. Csak semmi komolyság! – lehetne a jelszavunk ezekben az időkben. Egy könnyed beszélgetés, valami laza program az ami teljes mértékben kitud kapcsolni ilyenkor. Bár vágyunk mások társaságára, egy baráti beszélgetésre, de csak akkor ha nem túl komoly a dolog. Jelszó ilyenkor, hogy hagyjuk a már megszokott dolgok ritmusát, a monoton hétköznapokat. Kiváló időszak ez a már régóta húzódó ügyeink lezárására, új ismeretségek, kapcsolatok szerzésére. Azonban kerüld a nagyobb beruházásokat, azokat a dolgokat, amelyek komolyabban érintik a mindennapi megélhetésedet. A komoly döntéseket jobb egy másik időpontra tenni.

Hold a Rákban

Amikor a Hold a Rák jegyében áll érzékenyebbé és ezzel együtt sebezhetőbbé válunk, megnő az igényünk a szorosabb emberi kapcsolatra. Szívesebben vagyunk otthon a szeretteinkkel, mint egy zajos baráti társasággal. Szívesebben gondoskodunk másokról, és igazán jól lesik ha van, aki rólunk is gondoskodik. A kedvünk az otthon körüli munkákra, főleg ha azok annak csinosítgatásával kapcsolatosak megnőhetnek. Kis apró pepecselős kreatív tevékenységeket is szívesebben végzünk ezekben az időszakokban. A nagy párkapcsolati döntéseket kerüld ebben az időszakban, mert az ilyenkor jellemző érzékeny, labilis lelki állapot elhomályosíthatja a tisztánlátásodat.

Hold a Oroszlánban

Amikor a Hold az Oroszlánban jár előkerül a nárcisztikus oldalunk, vágyunk egy kis luxusra. Szeretjük ha ránk figyelnek. Ez bosszanthat másokat, ezért érdemes egy kicsit visszafogni magunkat. Mivel az önérzetünk az egekbe szökik ebben az időszakban ezért gyakoriak az apró sértődések is. Az önkifejezésben ez egy termékeny és igen kreatív időszak. Megnő az igényük a művészetek iránt és ezzel együtt az alkotás utáni vágy, hogy valami szépet és maradandót alkossunk. Ideális időpont egy koncert látogatásra, vagy színházba menésre. Mivel felfokozott és kreatív hangulatban vagyunk az új tervek, vállalkozásik beindítására is kiváló időszak amikor a hold az oroszlánban jár.

Hold a Szűzben

Szorgos és termékeny időszak ez, amikor a Hold a Szűzben jár. Megnő a rend és a szervezett munka iránti vágyunk, hasznosak és segítőkészek szeretnénk lenni. Szívesen végezzük a hétköznapjaink rutin feladatait. Ami máskor csak nyűgnek számít azt most pillanatok alatt képesek vagyunk elvégezni. Kritikussá válhatunk másokkal szemben, amivel könnyen megbánthatjuk őket. Ezért érdemes odafigyelni, hogy kinek mit mondunk.

Hold a Mérlegben

Amikor a Hold a Mérlegben jár előtérbe kerülnek a párkapcsolati kérdések. Az egyedülállókban megnőhet az igény egy új kapcsolat iránt. Ezért ez kiváló alkalom lehet, a párkeresésre. Megnő az igényünk a romantikus, meghitt pillanatok iránt, hogy szerethessünk és hogy minket szeressenek. Nem akarunk másokat megbántani és megnő az igényünk, hogy mindenkinek megfeleljünk. Mivel ez azonban sokszor nem lehetséges kissé azonban frusztráltá tehet minket.

Hold a Skorpióban

A Skorpióban utazó Hold zárkózottá tehet minket. Ilyenkor jobb szeretjük a magányos tevékenységeket, az otthoni elfoglaltságot. Figyelmünk a rejtélyek és a spirituális dolgok irányába mozdul el. Csak olyan dolgokat vagyunk hajlandó csinálni, amit önszántunkból teszünk. Ezekben az időszakokban gyakran kedvtelenné válhatunk. Érzelmeink a a végletek között ingáznak. Az új tervek beindításával érdemes várni, mert ez az időszak nem kedvez neki.

Hold a Nyilasban

Ebben az időszakban tele vagyunk tervekkel megnő az igényünk az új dolgok iránt. Nyitottá és érdeklődővé válunk, bármilyen nehézséggel is küzdünk az életünkben most valahogy mindent szebbnek és jobbnak látunk. A megnövekedett kalandvágyban nincs kedvünk az unalmas rutin feladatokhoz. Tele vagyunk energiával, így sok mindent elintézhetünk, ami nem a napi rutin része. Ezért a jövőbeni tervek lefektetésére, vagy új projektek elindítására nagyszerű időszak, amikor a Hold a Nyilasban jár.

Hold a Bakban

Vannak időszakok, amikor figyelmünk inkább magunkra és a folyó ügyeinkre terelődik. Ilyenkor a céljaink kerülnek az előtérbe és a mindennapi társas kapcsolatok a háttérbe szorulhatnak. Szívesebben koncentrálunk a teendőinkre és még az sem zavar, ha emiatt egy kis plusz munkát esetleg túlórát kell vállalnunk. Ilyen időszak ez is, amikor a Hold a Bakban jár. Ebben az időszakban előfordulhat, hogy csak zavaró tényezőként tekintünk a környezetünkben élőkre, csak a hátráltató tényezőket látjuk bennük. Ezért szívesebben vagyunk egyedül a kis teendőinkkel. Ne erőltess olyat magadra, amit nem szívesen csinálsz, fogadd el, hogy ez egy ilyen időszak.

Hold a Vízöntőben

A Vízöntőben járó Hold igazán optimista hangulattal ruház fel minket. Szebbnek és színesebbnek látjuk ilyenkor a világot. Keressük az újat, a szokatlant. Mindegy mi az csak ne a megszokott rutinszerű dolog legyen. Egy kis levegőhöz szeretnénk jutni. Előtérbe kerülnek a kötetlen laza tevékenységek. Egy jó kirándulás, vagy egy nagy beszélgetés a barátainkkal valami kellemes helyen most mindennél fontosabb lehet. Nyitottabbá válunk ezért ebben az időszakban könnyebben szerzünk új ismereteket is.

Hold a Halakban

Ezekben az időszakokban, amikor a Hold a Halak jegyében jár, érzékenyebbé válhatunk. Figyelmünk a fizikai világról, a lelki életünk felé terelődik. Felerősödhet bennünk a segíteni akarás érzése, jobban megviselhetnek minket a világ dolgai. Megnő a szeretetigényünk vágyunk valakire, aki igazán közel áll hozzánk. Egy lelki társra, aki megérti minden bánatunkat. Közelebb kerülhetünk a spirituális oldalunkhoz, ezért ebben az időszakban érdemes meditálni, egy kicsit befelé fordulni.

Holdfázisok

Újhold
Egy hold ciklus az újholddal kezdődik. Az újhold a megújulás, sz újrakezdés szimbóluma és így ez a legtermékenyebb időszak, valami újba fogni. Nyitottabbá válunk és a változásokat is könnyebben fogadjuk be. Ezért ha változtatni szeretnél életed bizonyos szakaszán akkor az újhold időszaka a legalkalmasabb időpont erre. De nem csak az új tervek megvalósításának kedvező ez az időszak. Mivel ilyenkor számos érzékünk élesebbé válik érdemes a már futó ügyeinket is felülvizsgálni, mert könnyen rábukkanhatunk addig rejtve maradt részletekre is.

Növőhold
Növőhold az újholdtól a teliholdig tart. Mint láthatod fentebb a holdnaptárban külön feltüntettük a növőhold és a fogyóhold kezdetét is. Ez az erőgyűjtés időszaka. A terveinket is könnyebben kibontakoztathatjuk ebben az időszakban. Bár ebben az időszakban hízásra is hajlamosabbá válhatunk, de a megnövekedett mozgásigény miatt, ami szintén erre az időszakra jellemző, könnyen kordába tudjuk tartani a testsúlyunkat. Szervezetünk növőhold idején könnyebben regenerálódik, gyógyul.

Telihold
Telihold ideje alatt érzéseink kiélesednek, feszültebbé és ingerlékenyebbé válhatunk. Előtérbe kerülhet az impulzív oldalunk a felfokozott érzelmi állapot miatt lobbanékonyak lehetünk. Az egészségügyi problémák is előtérbe kerülhetnek. Fáradékonyabbak, levertek lehetünk. Érdemes kerülni a fokozott fizikai igénybevételt.

Fogyóhold
A megtisztulás ideje, így a legalkalmasabb időszak a méregtelenítésre. És ahogy a testi úgy a lelki megtisztulásnak is ekkor van itt az ideje. Ezért érdemes ezt kihasználni, kicsit átértékelni a dolgainkat, és elengedni mindazt, ami gátol minket a lelki fejlődésben.